Не
вірите? Тоді давайте проведемо наукове дослідження цього твердження. Спочатку
знайдемо дефініцію слова «бутерброд». Великий Google розкриває нам таємницю
цієї лексичної одиниці: вона перекладається з німецької мови як хліб з маслом.
Тепер
візьмемо ці чудові продукти й розглянемо їх у світлі натурфілософії древнього
Китаю. Вона повідомляє нам, що все, що відбувається у Всесвіті, ― це результат
взаємодії крайніх протилежностей інь та ян, які доповнюють, балансують і
переходять одна в одну.
Отже,
неважко помітити, що хліб у цій фундаментальній світоглядній моделі
проявляється як твердий, чоловічий початок ян, а масло ― як м'яка, жіноча інь.
Проведемо
лабораторну роботу. Розігріватимемо шматок хліба та масла. Пройде небагато часу,
і ми побачимо, що хліб набирає якості ян ― стає твердішим, а масло ― пластичним
і плинним, явно посилює якості інь.
Продовжимо
наш експеримент: намастимо масло рівним товстим шаром, але без фанатизму, на скибу
хліба. Що ж станеться зі створеним таким чином новим об'єктом? Якщо ми не
голодні та маємо достатню силу терпіння, то через деякий час побачимо
гармонійну взаємодію інь та ян! Масло, що має пластичність, добре увійде в
контакт із рельєфом скиби хліба і розм'якшить його твердість. Наші смакові
рецептори передадуть сигнал у мозок, який видасть осанну Творцю!
Добре,
проведемо другий дослід: покладемо одну скибу хліба в ліву долоню, а іншу ― у
праву (обов'язково!) і різким рухом зімкнемо їх разом!.. І що ж у нас вийшло? Проявимо
допитливість… Ви що, не бачите між долонями два черстві куски хліба?! Це ж явно
не бутерброд! Таку ж операцію проробимо і з двома шматками масла… Потім підемо,
помиємо руки. Результати досліду занотуємо до журналу: «Від взаємодії однакових
компонентів бутерброд не виходить, лише збільшується витрата мила».
Що
ж, проведемо третій дослід: покриємо шаром масла поверхню цеглини звичайної.
Наче намазалося, і цегла твердіша за хліб буде, а бутерброд не вийшов. Не
вірите? Тоді спробуйте відкусити. Після візиту до стоматолога продовжимо наш
дослід і намажемо хліб солідолом. І знову все вийшло чудово: контакт між
об'єктами гарний, але таки не бутерброд. Не вірите? Тоді пожуйте. Після
промивання шлунка не забудьте результати досліду зафіксувати в журналі запису
експериментів.
НАУКОВИЙ
ВИСНОВОК.
Численні лабораторні дослідження показали, що найбільшої
гармонії досягають об'єкти, які мають протилежності інь-ян із хімічними
властивостями, що тяжіють одне до одного. Індійський містик і професор
філософії Бхагван Шрі Раджніш стверджував, що кохання виникає з гармонії. Чи
маємо ми підстави сумніватися в цій тезі після наведених вище результатів від
потужних наукових експериментальних досліджень, створених на основі
давньокитайської натурфілософії?
Тому, спостерігаючи найвищу гармонію хліба з маслом, ми
можемо анітрохи не сумніваючись сказати: «БУТЕРБРОД ― ЦЕ КОХАННЯ!»
Павло
Тужик, листопад 2020
Немає коментарів:
Дописати коментар