середу, 11 липня 2012 р.

РАДОМИШЛЯНИН – ЧЕМПІОН СВІТУ


Віктор Міхненко
Радомишль завжди був і є зараз невеличким містечком.  Хоча наше місто і маленьке, та воно завжди було багате на талановитих людей. Це факт, і я не перестаю цьому дивуватись. Ось  і нещодавно Радомишль прославив далеко  за його межами мешканець міста  Віктор Васильович Міхненко. Не буде перебільшенням, якщо сказати – прославив  країну.
На  Чемпіонаті Світу по гирьовому спорту серед майстрів по версії Міжнародної конфедерації, який проходив з 28 червня  по 1 липня 2012 року в Мінську, він  став переможцем у двох номінаціях. Перше місце в номінації «Довільний  спосіб підйому гир» (поштовх двох гир) у віковій групі 55-59 років (регламент – 5 хвилин, вага гир по 18 кг, результат – 83 підйоми) та перше місце в номінації «Довільний  спосіб підйому гир» (ривок гирі правою і лівою рукою поперемінно) у віковій групі 55-59 років (!) (регламент – 1 година, вага гирі – 18 кг, результат – 1157 підйомів(!). Слід зазначити, що марафон з гирями – найтяжча номінація.  Це дуже і дуже важка робота! Нелегко людині у віці 56 років за годину підняти на витягнутих руках в сумі 20 826 кг! Це коли під час виконання вправи при потребі п’єш воду, «відпочиваючи» з піднятою рукою разом з гирьою.  Це коли мозолі на руках кровоточать, злазить шкіра, і її обрізають, щоб не заважала. Можна з впевненістю сказати, щоб досягнути такого результату, потрібно мати такі риси характеру як  силу волі, витривалість, цілеспрямованість.
До цього всього хочу зауважити, що Віктор Міхненко скромна людина, свої досягнення не виставляє на показ, хоча має він їх достатньо. Під час розмови я з’ясував, що в травні цього року він був у Керчі на Чемпіонаті України  з гирьового спорту з двоборства. Там же паралельно проходив турнір на першість Європи по версії Міжнародної конфедерації майстрів гирьового спорту. Віктор здобув тут перші місця в двох номінаціях, показавши найкращі результати з гирями вагою в 24 кг. Загалом  Віктор Міхненко в травні –  червні був нагороджений дипломами та п’ятьма медалями на цих змаганнях.
Я поцікавився,  звідки ж в нього ця тяга до гир. Виявляється, що з спортом він пов'язаний все своє життя. Віктор Міхненко закінчив у 1977 році Вінницький педагогічний інститут з відзнакою, факультет «Фізичне виховання».  Працював у Брусилові в школі вчителем фізкультури, а згодом – у Радомишльській ЗОШ №3. Його учні займали призові місця на обласних змаганнях. Віктор займався легкою атлетикою. Гирі облюбував років зо двадцять назад. Говорить, що гирі підходящий  і зручний для нього вид спортивного снаряду.
Останні 10 років Віктор Міхненко працює начальником виробництва товарів медичного призначення. Я зауважив, що цю посаду можна рахувати як директор радомишльського підрозділу  київської фармацевтичної компанії «Ексімед», але він мене підправив, сказавши, що це дещо гучно звучить.
«Які плани на майбутнє в гирьовому спорті?» – поцікавився я. Віктор Міхненко відповів: «Якщо підготуюсь, то візьму участь у Чемпіонаті Світу по гирьовому спорту по версії Міжнародної Федерації, куди мене запросили після перемоги на чемпіонаті в Мінську» Змагання пройдуть у листопаді цього року в Мілані (Італія).
Отож я вітаю Чемпіона Світу Віктора Міхненка з  перемогою! Бажаю  успіхів у подальших змаганнях та ще більше нових перемог. Гадаю, що радомишляни  теж приєднаються до мого вітання.

Павло Тужик, 11 липня 2012 р.



Немає коментарів:

Дописати коментар